STICHTING JACOBAHOF

ACTIVITEITEN

We hebben nagedacht over de wijze waarop we de educatieve en ecologische functie van de Jacobahof zouden kunnen herstellen en hoe we buurtbewoners, leerlingen van de vele scholen in de buurt en anderen de gelegenheid zouden kunnen geven activiteiten te ontplooien en optimaal gebruik te maken van de Jacobahof en de speeltuin.

In de loop van 2014 willen we die plannen verder uitwerken, samen met buurtbewoners en waar nodig gesteund door externe organisaties.

Onze vergaderingen en brainstormsessies hebben een schat aan ideeën en mogelijke projecten opgeleverd, onder andere: schooltuintjes, bejaardentehuis voor dieren, een roofvogelshow, een insectenhotel en huisvesting voor bijenvolken. Maar we horen ook juist graag van andere buurtbewoners wat voor ideeën er zijn!

Huiskamerexposities

Dit jaar vindt de 4e editie van de huiskamerexpositie in de Jacobstraat plaats op zaterdag 25 Augustus 2018. Ter gelegenheid hiervan, heeft de Stichting Jacobahof Leontine Brugmans en Marieke Matthijs (initiatiefnemers en kunstenaars) geïnterviewd.

Jacobahof theater

Huiskamerexposities

Jacoba Festival 2015

Woensdag 7 oktober 14.14 uur

Zit je op de basisschool en woon je in Schilderswijk West? Kom dan samen met ouders, broertjes, opa’s en oma’s naar het Jacoba Festival! Dit festival wordt wegens groot succes voor de zesde keer georganiseerd en uitgevoerd door de buurtbewoners.

Op woensdagmiddag 7 oktober word je om 14:15 uur verwacht in de Johan de Witt school, locatie Zusterstraat. Hier krijgt iedereen een programmaboekje en wordt het publiek in groepen ingedeeld. In je groepje ga je van concert naar concert. Je komt in huiskamers van de gezellige Jacobastraatjes waar allerlei instrumenten voor je spelen.

Na de concertjes verzamelt iedereen zich om 16:45 uur weer in de Johan de Witt school, waar het festival wordt afgesloten met een grootse muziekworkshop en uitvoering.

Datum: woensdag 7 oktober 2015 Tijd 14.15 uur

Plaats Johan de Witt school, locatie Zusterstraat.

Het Jacoba Festival wordt mogelijk gemaakt door Stichting Jacobahof en gesubsidieerd door

Gemeente Den Haag en Fonds 1818