STICHTING JACOBAHOF

MIJLPALEN

In november 2012 hebben we ingesproken in de Gemeenteraad, met als gevolg een unaniem aangenomen motie waarin wordt gesteld dat:

  • de speeltuin aan de Schapenlaan met beheerder met een groot netwerk in de wijk van grote toegevoegde waarde is voor de subjectieve en objectieve veiligheid van de bewoners,
  • er is thans een meer dan voortreffelijke beheerder aanwezig en deze moet blijven,
  • alle creativiteit dient ingezet te worden teneinde een mogelijkheid te vinden het huidige beheer structureel voort te zetten.

De Haeghegroep heeft voor 2013 en 2014 het beheer van de Jacobahof overgenomen van Wijkbeheer Schilderswijk. De gemeente, eigenaar van zowel de Jacobahof als de speeltuin, heeft toegezegd dat de Stichting Jacobahof te allen tijde betrokken zal worden bij en mee zal mogen praten over wijzigingen en herstel van functionaliteiten van gebouwen en terreinen van de Jacobahof en de speeltuin.

In juni 2014 is onze eerste nieuwsbrief verschenen en in juli organiseerden we een buurtbijeenkomst om ons te presenteren. De buurtbewoners hadden de gelegenheid elkaar te leren kennen en om met idee├źn voor de Jacobahof te komen.