STICHTING JACOBAHOF

OVER ONS

In oktober 2012 werd de Stichting Jacobahof opgericht door bezorgde buurtbewoners omdat het voortbestaan van de Jacobahof onzeker was. Bovendien dreigde de beheerder van de speeltuin Schapenlaan te worden wegbezuinigd.

Wij besloten ons in te zetten voor het behoud van de Jacobahof en de nabijgelegen speeltuin Schapenlaan. We hebben ervoor gekozen ons te organiseren in de vorm van een stichting om als stevige gesprekspartner met de gemeente en andere partijen in overleg te gaan.

We hebben in 2013 veel werk verzet en is er al heel wat bereikt, vooral achter de schermen om de stichting op te zetten en om een netwerk op te bouwen. Zie ook onze mijlpalen.

We willen meer buurtbewoners betrekken bij de activiteiten op de Jacobahof. We willen ook de duurzame voorzieningen van de Jacobahof herstellen en uitbreiden, de groenvoorziening verbeteren en aansluiten bij trends op het gebied van stadslandbouw en duurzaam tuinieren.

We willen het aanwezige lokaal op het terrein gebruiken voor educatieve en culturele activiteiten.

Verder zijn wij erg benieuwd wat wij als Stichting voor jou zouden kunnen betekenen! Waar denk je aan bij Stichting Jacobahof of waar heb je behoefte aan voor de wijk; wat zou de Jacobahof zelf nog kunnen gebruiken? Wij vinden de stem van de buurt belangrijk en we hebben als Stichting jullie stem nodig! Neem contact met ons op als je interesse hebt!

Bestuur

Erik van Veen (voorzitter)

Albert Lieuw-A-Fa (penningmeester)

Quirine v.d. Hoeven (secretaris)

Gabry van Duijn (bestuurslid)

Anita van Essen (bestuurslid)

Suzanne Lips (oud bestuurslid)